V dnešnom článku Vám prinášame návod ako previesť update FW(aj staršieho tzv.downgrade) do prijímača Dream TV Mini Ultra HD a ako nastaviť stream z prijímača z OS Enigma2 do Dream TV prijímača.

Nakoľko  je  vo  FW  306 chyba a je v ňom nefunkčný stream z prijímača z OS Enigma 2, tak sa Vám môže tento článok hodiť na prechod ku staršiemu FW.

Postup na update/downgrade FW  Dream TV Mini Ultra HD

1.Zo stránky https://updates.dreamtv.app/  stiahnite FW  302 pre USB. FW 302 si môžete stiahnúť aj TU.

FW bude po stiahnutí v zip formáte.

2.FW rozpakujte winrarom, po rozpakovaní budete mať 3 súbory(obr.nižšie), ktoré nakopírujete na naformátovaný USB kľúč formátu FAT 32( do rootu USB – súbory nesmú byť v žiadnom priečinku).

3.Vypnite prijímač DreamTV zadným vypínačom a pripojte USB kľúč s nakopírovaným FW do USB portu prijímača.

4. Tenkým predmetom napr. špáradlom zatlačte skryté tlačidlo reset (obr, nižšie) a zapnite zadný vypínač prijímača(tlačidlo reset držte stlačené).

5.Akonáhle sa Vám zobrazí na TV okno nižšie môžete tlačidlo reset pustiť(pokiaľ sa Vám toto okno nezobrazí tak máte zlý USB kľúč(skúste iný) alebo máte FW zle uložený na USB).

 

Inštaláciu neprerušujte, prijímač sa po nainštalovaní sám reštartuje a nabootuje do úvodných nastavení prijímača. Prejdete úvodné nastavenia zobrazenia, času internetového pripojenia atď.

Pokiaľ chcete streamovať vysielanie z prijímača z OS Enigma 2, tak v nastavení č.6. Source vyberte voľbu Enigma2.V nastaveniach pripojenia na serverový prijímač Enigma2 nastavíte:

Host/IP address : nastavíte IP adresu serverového prijímača s OS Enigma2 ( v našom príklade je to 192.168.1.187)

Username: tu nastavíte prístupové meno  root

Password: tu nastavíte prístupové heslo do serverového prijímača (také aké máte nastavené v enigme 2 prijímača pre prístup cez FTP pripojenie) vačšinou to býva root ( ak ste ho nenastavili inak).

 

Po tom prejdete úplne dole a potvrdíte položku Done.

V kroku nastavenia č 7 potvrdíte položku Done. +

Po vojdení v menu cez ikonu TV v ľavom stĺpci potvrdíte položku Enigma 2 connection.Pokiaľ ste zadali správne údaje ,tak sa Vám po chvíľke spustí stream zo severového prijímača Enigma2.

Funkčná verzia FW 16 (302) pre stream z enigma2.

Upozornenie: prijímač Vás po update staršieho FW po nabootovaní FW po niekoľkých min vyzve ku online aktualizácii nového FW! Túto hlášku potvrďte voľbou „Skip this update“.

Širokú ponuku serverových prijímačov z OS Enigma 2 nájdete v našom e-shope ELLANO.SK .